Pokličite nas: 01 562 82 40, E-naslov: info@elteh.eu

Upravljanje z energijo in meritve

domov > Prodajni program > Industrijska avtomatizacija in krmiljenje > Upravljanje z energijo in meritve

Poraba in kvaliteta električne energije je vedno bolj pomemben faktor v proizvodnih procesih in pa tudi splošno. S sistemom števcev, analizatorjev in ob podpori programskih orodij lahko spremljamo in upravljamo energijo v vsakem trenutku. Analiza omogoča hiter odziv ob morebitnih težavah in upravljanje z energijo. S pomočjo analitike je mogoče spremljati kazalnike uspešnosti posamezne proizvodnje linije ali cele tovarne, ter strateško uravnovesiti učinkovitost, zanesljivost in stroške.

Vse za izvedbo in vzdrževanje industrijske avtomatizacije

V našem prodajnem programu nudimo vse za izvedbo in vzdrževanje industrijske avtomatizacije. Števce električne energije za montažo na DIN letev, z možnostjo podpore različnih protokolov komunikacije kot so: Modbus, M-bus, ETHERNET….. Zagotavljajo popoln pregled nad porabo energije in proizvodnjo na kraju samem s popolnim štirikvadrantnim merjenjem oddane in prejete delovne in jalove energije. Poleg tega obsežne meritve v realnem času (V, I, P, PF) dajejo odjemalcem več podrobnosti o njihovi porabi energije, več tarif pa odjemalcem omogoča prilagodljivost, glede načrtovanja porabe v odnosu z trenutno ceno le te.

Analizatorje električne porabe, kateri zagotavljajo vse merilne zmogljivosti, ki so potrebne za nadzor električne napeljave. Aktivni časovniki obremenitve spremljajo delovanje števca in ure delovanja ter svetujejo glede vzdrževalnih zahtev. Glede na zahteve se lahko dogradi na sam analizator različne module kot so : digitalni izhodi, digitalni vhodi, analogni vhodi, komunikacijski moduli.

Senzorji za spreminjanje električnega toka, napetosti in moči

PowerTag-Schneider Electric so senzorji za izvajane meritve električne energije z brezžično komunikacijo razreda 1 so kompaktni in enostavni za vgradno. Zasnovani so tako za nove kot obstoječe komunikacije in namenjeni za univerzalno uporabo ne glede na proizvajalca obstoječe opreme. Z njimi je mogoče spremljati tok, napetost, moč, faktor moči, energijo in te podatke brezžično posreduje preko koncentratorja v nadzorni program.

Tokovne transformatorje, katere se uporablja za izvajanje v nizkonapetostnem območju v razponud od 20A – 6000A. Na sekundarju imajo tokovni izhod 0-5A, kateri je sorazmeren s primarnim tokom. Za različne točnosti obstajajo različni tokovni transfomatorji.

upravljanje z energijo in meritve
Schneider Electric Siemens Socomec ABB

Katalogi:

Operacija »Nadgradnja e-poslovanja z namenom širitve poslovanja na tujih trgih v podjetju ELTEH d.o.o.« je sofinancirana preko javnega razpisa »E-POSLOVANJE 2019-2022« VEČ

Spirit Slovenija
EKP sklad za regionalni razvoj
MGRT