Pokličite nas: 01 562 82 40, E-naslov: info@elteh.eu

Industrijska razsvetljava

domov > Prodajni program > Industrijska avtomatizacija in krmiljenje > Industrijska razsvetljava


ZUMTOBEL optimalna osvetljenost delovnih procesov z velikimi prihranki električne energije

Industrijska razsvetljava se bistveno razlikuje od domače razsvetljave. Napeljave za industrijsko razsvetljavo so večje moči, večje velikosti in trajnejše kakovosti. Poleg tega se uporablja za skladišča, garaže, tovarne in na drugih mestih, kjer obstaja tveganje za poškodbe in nesreče. Na splošno je na teh mestih veliko delavcev. Varnost in produktivnost delavcev sta močno povezani z industrijsko razsvetljavo. Slaba osvetlitev negativno vpliva na delovno učinkovitost, povzroča glavobole, napačno presojo, napake ali celo poškodbe.

Zakaj je pomembna dobra industrijska razsvetljava

Pravilna izbira razsvetljave pomembno vpliva na naslednje dejavnike:

  • Izboljšana vizualna izkušnja, z izbiro pravega barvnega spektra glede na prostor in zahtevo delovnega procesa. Pomemben faktor je zmanjšanem bleščanja, katero povzroča nelagodje in utrujenost in je zelo pomemben za kontroling pri vizualnem prepoznavanju napak na materialih.
  • Zmanjšati možnost nesreče z izbiro pravilna industrijska razsvetljava je sestavljena iz zadostne in kakovostne razsvetljave. Ustrezna prispeva k jasnejšemu vidu delavcev in jim pomaga prepoznati položaj, ljudi in hitrost premikajočih se predmetov, s čimer se lahko izognejo nesrečam ali poškodbam ljudi.
  • Izboljšati delovno okolje saj čisto in svetlo delovno okolje z ustrezno industrijsko razsvetljavo izkazuje spoštovanje do delavcev in jih motivira za delo. Zelo pomemben je CCT ali barva svetlobe. Praviloma se izbere za industrijske objekte bolj bela svetloba. Izboljšava delovnega okolja pa pozitivno vpliva tudi na povečanje produktivnosti.
  • Povečanje produktivnosti. Raziskava je pokazala, da lahko primerna industrijska razsvetljava poveča produktivnost za približno 10 -50%, ter za 30-60% zmanjša zdravstvene težave, kot sotežave z očmi, glavoboli in slabosti. Ker so delavci osredotočeni na svoje delo, se spodbujata natančnost in hitrost. Posledično ustrezna industrijska razsvetljava pomaga povečati produktivnost.

Industrijska razsvetljava je pomembna za vizualno izkušnjo, zdravje delavcev, varnost in produktivnost. Čeprav so začetni stroški industrijske razsvetljave dragi, se z ustrezno industrijsko razsvetljavo doseže več dobička zaradi povečane produktivnosti. AGC je profesionalni proizvajalec industrijske razsvetljave.

industrijska razsvetljava
ZUMTOBEL optimalna osvetljenost delovnih procesov z velikimi prihranki električne energije

Operacija »Nadgradnja e-poslovanja z namenom širitve poslovanja na tujih trgih v podjetju ELTEH d.o.o.« je sofinancirana preko javnega razpisa »E-POSLOVANJE 2019-2022« VEČ

Spirit Slovenija
EKP sklad za regionalni razvoj
MGRT