Pokličite nas: 01 562 82 40, E-naslov: info@elteh.eu

Prenapetostna zaščita

domov > Prodajni program > Elektro material za dom > Prenapetostna zaščita


Schneider Electric ETI

Prenapetost je kratkotrajno zvišanje napetosti. Napetost se lahko zviša za nekaj voltov ali več kot 100.000 V. Majhne razlike se lahko zgodijo zaradi slabe napeljave, napak na električnem omrežju ali električnih napravah in razlik v potencialu ozemljitve. Prenapetostna zaščita ne varuje samo naprav na električnem kablu, ampak tudi na internetnih in telekomunikacijskih napeljavah.

Prenapetostna zaščita pri udaru strele

Prenapetostna zaščita je po navadi vgrajena za zaščito pri udaru strele. Lahko nas zaščiti tudi pred drugimi napakami. Prenapetost lahko nastane tudi zaradi napak na električnem omrežju, električnih napravah, instalacijah ali pa razlikah v potencialu ozemljitve. Vsaka prenapetost škoduje vašim električnim napravam. Manjše razlike so lahko neopazne, velike razlike, kot je udar strel, pa so lahko usodne za vaše naprave. Pa ne samo naprave, taka poškodba lahko privede do požara, ki vam lahko uniči hišo.

Prenapetostna zaščita ni draga in komplicirana naložba. Artikel je v obliki avtomatske varovalke in se vgradi v elektro omarico v vašem objektu. Za varovanje 1-fazne napeljave vgradimo eno zaščito. Če želimo varovati 3-fazno napeljavo vgradimo tri zaščite in jih primerno povežemo med sabo.
Še posebej pomembno je, da zaščitimo poslovne stavbe in delavnice. Če tam zaradi prenapetosti pride do težave na električnem omrežju ali pa izklopa elektrike, utrpimo gospodarsko škodo. Če imate vgrajeno prenapetostno zaščito, lahko ostanete brez elektrike samo za kratek čas. Če pa je ne vgradite, vam lahko uniči celo proizvodnjo. Morda vam uniči samo kak stroj, v najslabšem primeru vam lahko zgori cel gospodarski objekt.

Nudimo zaščito ETI in Schneider Electric

Pri nas je na voljo prenapetostna zaščita dveh proizvajalcev: ETI in Schneider Electric. ETI ima temu posvečen program ETITEC. Schneider Electric vam nudi izdelke iz programa Acti9. V tem programu najdemo: prenapetostne odvodnike in zaščitne naprave za prenapetost. Zaščitne naprave nas ščitijo pred prenapetostjo tipa 1 ali 2, nekatere imajo integriran odklopnik. Posebej pa je na voljo prenapetostna zaščita za Telcon in IT omrežja.

prenapetostna zaščita ETI
Schneider Electric ETI

Operacija »Nadgradnja e-poslovanja z namenom širitve poslovanja na tujih trgih v podjetju ELTEH d.o.o.« je sofinancirana preko javnega razpisa »E-POSLOVANJE 2019-2022« VEČ

Spirit Slovenija
EKP sklad za regionalni razvoj
MGRT