Pokličite nas: 01 562 82 40, E-naslov: info@elteh.eu

Električno talno gretje

domov > Prodajni program > Elektro material za dom > Električno talno gretje


Električno talno gretje je zmeraj bolj popularno. Skoraj vse novogradnje imajo ogrevanje urejeno preko talnega gretja. Stenski radiatorji so preteklost in se pogosto ne uporabljajo več, razen kopalniških radiatorjev, ki nam služijo za obešanje brisač. A tudi v kopalnicah lahko montiramo električno talno gretje, ki skrbi za primerno ogret prostor. Montiramo ga lahko tudi v vse ostale prostore. Ker je položeno čez cela tla ima veliko površino za ogrevanje. S tem dosežemo, da je temperatura v prostoru bolj enakomerna in bivanje bolj prijetno.

Električno talno gretje v obliki mreže

Montaža je enostavna, ker je električno talno gretje izdelano v obliki mreže. Mrežo se vgradi pod talne obloge. Preden se odločite za ta način ogrevanje, morate preveriti, če ga je možno vgraditi pod talno oblogo, ki ste jo izbrali. Najbolje se obnese pod keramičnimi ploščicami, če si izberete parket pa mora biti primeren za tovrstno gretje. Montažo najbolje da izvede za to usposobljen obrtnik, če pa ste sami vešči gradnje, se pa tega opravila lahko lotite tudi sami.

Nastavitev preko termostata

Mreže za električno talno gretje so na voljo v različnih velikostih. Pakirane so glede na površino, ki jo prekrijemo. Na voljo so v velikostih od 1 m2 do 5 m2. Vse mreže so široke 50 cm. To nam omogoča veliko različnih kombinacij za vsak prostor. Izdelek je sestavljen iz plastične mreže na katerega je pritrjen grelni kabel. Grelnega kabla se ne sme krajšati, mrežo se pa lahko zareže in obrne v drugo smer. Naše mreže so debele 4,08 mm in pridejo v kompletu s 3 m dolgim kablom za priklop.
Da bo talno gretje delovalo, potrebujete še termostat, ki uravnava delovanje mreže. Na njem se nastavi želena temperatura. Termostat preko zunanjega senzorja meri temperaturo. Ko temperatura pade pod nastavljeno vrednost, se gretje prižge. Na voljo so digitalni ali analogni senzorji za talno gretje.

električno talno gretje

Operacija »Nadgradnja e-poslovanja z namenom širitve poslovanja na tujih trgih v podjetju ELTEH d.o.o.« je sofinancirana preko javnega razpisa »E-POSLOVANJE 2019-2022« VEČ

Spirit Slovenija
EKP sklad za regionalni razvoj
MGRT