Pokličite nas: 01 562 82 40, E-naslov: info@elteh.eu

Lokalni rekuperator

domov > Prodajni program > Elektro material za dom > Lokalni rekuperator


Fantini Cosmi

Svež zrak je zelo pomemben za dobro kvaliteto bivanja. Novogradnje so grajene tako, da ne prepuščajo zunanjega zraka. Stare hiše pa imajo po navadi problem s povečano vlago v prostorih. Težave s slabim prezračevanjem lahko reši lokalni rekuperator. To je naprava, ki vam menjava zrak v prostorih. Vendar ima še to posebno funkcijo da prepreči preveliko izgubo toplote. Lokalni rekuperator se namesti v zunanjo steno hiše, čez steno se izvrta luknjo, v luknjo namesti cev in doda ventilator. V cevi je poseben keramični izmenjevalec, ki skrbi za izmenjavo toplote. Ventilator nekaj časa piha iz sobe. Topel zrak ogreje keramični izmenjevalec. Nato ventilator obrne smer vrtenja in dovaja zrak iz zunaj v sobo. Zrak potuje čez topel keramični izmenjevalec in se pri tem ogreje. Tako v prostor dobimo ogret svež zrak. Poleti pa izmenjava toplote deluje tako, da nam ne segreva notranjega zraka.

Lokalni rekuperator različnih premerov

Na voljo je več vrst rekuperatorjev. Razlikujejo se v načinu upravljanja in velikosti cevi. Za manjše prostore uporabljamo manjše rekuperatorje, ki imajo cev premera 100 mm, za večje prostore pa večje, ki imajo cev premera 160 mm. Upravljamo jih lahko s stenskim upravljalcem, daljincev ali pa preko pametnega telefona. Izbirate lahko tudi med glavno in dodatno enoto. Glavna enota je tista, ki vsebuje tudi upravljalnik, dodatna enota pa vsebuje samo cev, izmenjevalec in ventilator.

Upravljanje preko pametnega telefona

Priporočamo vam lokalni rekuperator z daljinskim upravljanjem ali upravljanjem preko pametnega telefona. Te enote imajo vgrajen tudi senzor za vlago, svetlobo in toploto. S pomočjo teh senzorjev uravnava hitrost delovanja. To pride prav zlasti ponoči, ko se stenski rekuperator prestavi v nočni način, ki ne povzroča veliko hrupa.
Lokalni rekuperator najdete v naši spletni trgovini. Če imate še kakšna dodatna vprašanja, nam lahko tudi pišete.

lokalni rekuperator
Fantini Cosmi

Operacija »Nadgradnja e-poslovanja z namenom širitve poslovanja na tujih trgih v podjetju ELTEH d.o.o.« je sofinancirana preko javnega razpisa »E-POSLOVANJE 2019-2022« VEČ

Spirit Slovenija
EKP sklad za regionalni razvoj
MGRT