Pokličite nas: 01 562 82 40, E-naslov: info@elteh.eu
Dobatelji
Schneider Electric Siemens

Programirljivi logični krmilnik (PLC) ali programirljivi krmilnik je robusten industrijski računalnik prilagojen za krmiljenje proizvodnih procesov, kot so montažne linije, stroji, robotske naprave ali katera koli dejavnost, ki zahteva visoko zanesljivost, enostavnost programiranja in diagnostiko napak v procesu.
PLC-ji lahko obsegajo vse od majhnih modularnih naprav z nekaj vhodi in izhodi (I/O), v ohišju, ki je integrirano s procesorjem, do velikih modularnih naprav, nameščenih v omari, s tisoči I/O, ki so pogosto povezani v omrežje z drugimi PLC-ji in nadzorni SCADA sistem.

PLC – programirljivi industrijski krmilniki in HMI operacijski paneli

PLC-ji so bili najprej razviti za avtomatizacijo procesov v avtomobilski industriji z namenom zagotovitve preproste programirljive tehnike krmilnikov, ki bi nadomestili logične sisteme sestavljenih z releji. Danes se uporabljajo praktično v vseh industrijskih in procesnih aplikacijah.

SIMATIC

Krmilniki SIMATIC so najpogosteje uporabljeni PLC krmilniki v industriji v Sloveniji in Evropi. Uporabljajo se za nadzor in upravljanje vseh vrst strojev , naprav in industrijskih linij .
LOGO! Logic Module je idealni krmilnik za preproste operacije v industriji in za domačo uporabo kot na primer upravljanje rulet ali podobno.

SIMATIC S7-1200 krmilniki za izvedbo manj in srednje zahtevnih izvedb avtomatizacije . Dobavljivi so v standardni in SAFETY verziji. Odlikuje jih kompaktnost in nizka cena.

SIMATIC S7-1500 krmilnik zahvaljujoč modularni strukturi zagotavlja najvišje standarde s katerim lahko upravljamo najzahtevnejše operacije.

SIMATIC ET200 I/O ponuja multifunkcijsko, modularno in razširljivo rešitev za dislociran nadzor brez krmilja neposredno na stroju. Preko PROFIBUS ali PROFINET komunikacije ga je mogoče integrirati v celoten sistem avtomatizacije.

TIA Portal je program za programiranje SIMATIC krmilnikov. Je popolnoma integriran za avtomatizacijo. Omogoča neomejen dostop do celotnega nabora avtomatizacije, od načrtovanja do integriranja programskih blokov in preglednega delovanja.

Modicon M222
Logični krmilnik Modicon M221 nudi najboljšo učinkovitost v svojem razredu. Na voljo je v obliki opeke ali knjige, zahteva minimalno namestitev in ponuja izjemno vsestranskost. Nudi preprosto daljinsko upravljalno ploščo za hitro vzdrževanje in vizualizacijo strojev.

Modicon M241 logični krmilnik: vrhunski med kompaktnimi krmilniki strojev!
Modicon M241 logični krmilnik ponuja najboljšo komunikacijo v svojem razredu s 5 vgrajenimi priključki.

Modicon M251
Modicon M251 s CANopen, Modbus TCP in EtherNet/IP vam omogoča enostavno povezavo do SCADA, MES in ERP preko standardnih Ethernet kablov in celo preko Wi-Fi. Spodbudi zmogljivost stroja z zmogljivim prenosom podatkov preko SD kartice, vgrajenega spletnega strežnika in še več. Pridobi neomejen dostop do svojega stroja preko Ethernet – povsod in kadarkoli ter tako poenostavi vzdrževanje s katerokoli mobilno napravo preko vizualizacijskih strani, konstruiranih direktno v EcoStruxure Machine Expert in shranjenih v PLC-jevem spletnem strežniku.

Modicon M262, ki podpira industrijski internet ima vdelane protokole za storitve v oblaku, kot so MQTT, OPC UA za strežnike in odjemalce, API in šifriranje TLS. Možno ga je povezati neposredno z oblakom in ga uporabiti za potiskanje podatkov v platformo EcoStruxure Machine Advisor, hkrati pa zagotoviti kibernetsko varnost.
Kot lokalni krmilnik zagotavlja vrhunsko učinkovitost delovanja s hitrostjo 3ms za namestitev pri logičnih aplikacijah in do 24 sinhroniziranimi osmi v 4 ms ali 8 osmi v 1 ms pri gibanju, ko se uporablja kot krmilnik gibanja, ki omogoča vse v enem. Z dvojedrnim procesorjem učinkovito upravlja hkratno potekanje aplikacije in komunikacije.

Schneider Electric Siemens

Operacija »Nadgradnja e-poslovanja z namenom širitve poslovanja na tujih trgih v podjetju ELTEH d.o.o.« je sofinancirana preko javnega razpisa »E-POSLOVANJE 2019-2022« VEČ

Spirit Slovenija
EKP sklad za regionalni razvoj
MGRT