Pokličite nas: 01 562 82 40, E-naslov: info@elteh.eu

Kopalniški ventilator

domov > Prodajni program > Elektro material za dom > Kopalniški ventilator


Fantini Cosmi

Svež zrak v stanovanju je zelo pomemben. S primernim zračenjem odstranimo neprijetne vonjave in se rešimo zatohlega zraka. Še posebej pomemben je kopalniški ventilator. Tam je največ vlage in neprijetnih vonjav, ki jih je treba sproti odstranjevati. Najbolje je izbrati kvalitetno prezračevanje, ki zamenja zadostno količino zraka v prostoru.

Kako izbrati kopalniški ventilator

Kakšen kopalniški ventilator izberemo je odvisno od različnih dejavnikov. Najpomembnejša je velikost kopalnice in kako pogosto jo uporabljamo. Če je kopalnica velika izberem večji ventilator. Prav tako, če je manjša in zelo pogosto obiskana. Pri nas lahko dobite ventilatorje, katerih premer je 100 mm, 120 mm ali 150 mm. Izbirate lahko med takimi, ki imajo lopute ali pa brez nje. Kopalniški ventilator s loputo se potem, ko se ugasne, zapre. Loputa po delovanju zapre odprtino, tako da zrak ne kroži več in tudi lepše izgleda. Ventilatorji, ki nimajo lopute, imajo priloženo membrano, ki deluje kot enosmerna zapora. Ko ventilator piha, se odpre, ko ne piha več pa ta membrana prekrije luknjo. S tem se prepreči, da bi v prostor prihajala vonjave in nezaželen zrak od zunaj.

Vklop in izklop preko senzorja ali timerja

Kopalniški ventilator se po navadi prižge s stikalom ali preko senzorja. Uporabniki so ugotovili, da je dobro, če ventilator deluje še po tem, ko zapustimo kopalnico. Tako da so proizvajalci razvili timer/časovnik, ki podaljša čas delovanja. Ko s stikalom prižgemo ventilator, vklopimo timer ki je prižgan toliko časa, kolikor je nastavljeno. Nastavimo lahko tako, da kopalniški ventilator deluje od 45 sekund do 20 minut. S tem zagotovimo, da kopalniški ventilator odstrani vso vlago in neželene vonjave iz kopalnice.
Z razvojem so šli še dlje. Timer so dogradili z merilcem vlažnosti – higrometrom. Tako da lahko sedaj določite, pri kakšni vlažnosti se ventilator prižge in kdaj se ugasne. Ko se vlažnost zmanjša, ventilator deluje še toliko časa, kolikor je nastavljen timer. To je najbolj primerno za kopalnice, kjer se večkrat prhamo ali imate težave z vlago. Če so težave s vlago prevelike, pa preverite našo ponudbo lokalnih rekuperatorjev.

kopalniški ventilator
Fantini Cosmi

Operacija »Nadgradnja e-poslovanja z namenom širitve poslovanja na tujih trgih v podjetju ELTEH d.o.o.« je sofinancirana preko javnega razpisa »E-POSLOVANJE 2019-2022« VEČ

Spirit Slovenija
EKP sklad za regionalni razvoj
MGRT