Telefon: 01 562 82 40, Fax: 01 562 63 74.

SICK je eden vodilnih proizvajalcev inteligentnih senzorjev in rešitev, katerega produkti in storitve so primarno namenjene industrijskim aplikacijam, igrajo pa tudi pomembno vlogo v vsakdanjem življenju.

SICK ponuja veliko število produktov in rešitev za vaše težave na področju INDUSTRIJSKE in PROCESNE AVTOMATIZACIJE ter LOGISTIČNIH PROCESOV.

Izdelki znamke SICK, SICK STEGMANN in SICK IVP vam pomagajo pri reševanju aplikacij v industrijski avtomatizaciji in logističnih procesih. Izdelki znamke SICK MAIHAK pa so pravi na področju procesne avtomatizacije.

Podjetje Sick kot ga poznamo danes je nastalo davnega leta 1946 ko je inovator in izumitelj Erwin Sick s strani Ameriške vojske in takratne vlade v Münchnu pridobil dovoljenja za labaratorij , ki je služil kot odskočna deska za proizvodnjo in izboljšavo lastnih patentov in tako so leta 1952  na sejmu orodja in proizvodnih strojev predstavili prvo avtomatsko zaveso z lučjo ki je preprečevala poškodbe delavcev. Ker je bila inovacija izjemno dobro sprejeta so jo podali v serijsko proizvodnjo kar je za takratne razmere pomenilo izjemen napredek v industriji. Na teh lovorikah se je podjetje začelo razvijati in leta 1975 so odprli tudi prvi proizvodnji obrat v Združenih državah Amerike pred tem pa še v Franciji.

Danes je podjetje prisotno v 50 državah sveta in ima 6.500 zaposlenih v proizvodnjem sektorju kot tudi v sektorju predstavništev. Letno ustvarijo 1.009,5 mio €